VHMF

Informatief Online

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Nieuwsfeeds Nieuwsberichten Ministerie van Financiën
Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën
Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl

 • Hanneke Schuiling directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij BZ
  Drs. J.W. (Hanneke) Schuiling wordt directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus.

 • Overzicht risico’s voor de overheidsfinanciën door Brexit
  De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, de Brexit, kan gevolgen voor de Nederlandse overheidsfinanciën hebben. De gevolgen hangen af van de onderhandelingen over de terugtrekking, de overgangsfase en een eventueel toekomstig handelsakkoord. Dat schrijft minister van Financiën Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Staatssecretaris geeft uitvoering aan uitspraak HR over btw-teruggaaf zonnepanelen
  Staatssecretaris Menno Snel heeft een besluit genomen hoe de Belastingdienst uitvoering kan geven aan de uitspraak van de Hoge Raad aangaande de btw-teruggaaf zonnepanelen. Daarmee wordt onder andere het aanvraagproces voor btw-teruggaaf zonnepanelen vereenvoudigd. De uitspraak van de Hoge Raad was op 15 december 2017. Na de uitspraak heeft de staatssecretaris aangegeven zich te willen beraden hoe de uitspraak moet worden omgezet in beleid en uitvoering. In afwachting daarvan is een deel van de verzoeken van particulieren met zonnepanelen nog niet verwerkt.

 • De exportkredietverzekering wordt aantrekkelijker voor ondernemers
  Het wordt mogelijk voor Nederlandse exporteurs om goedkope kredieten tegen een vaste rente aan te bieden aan de afnemers van hun goederen en diensten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een aanvulling op de exportkredietverzekering (ekv) te introduceren.

 • Meer belastingaangiftes verwacht voor 1 april dan vorig jaar
  Met nog een week te gaan in maart hebben 4,8 miljoen mensen al hun belastingaangifte gedaan. Vorig jaar op hetzelfde moment hadden 4,4 miljoen mensen aangifte gedaan. Belastingplichtigen die voor 1 april aangifte doen, krijgen van de Belastingdienst voor 1 juli bericht. Vorig jaar deden 5,5 miljoen mensen hun aangifte in de eerste maand van de aangifteperiode. De Belastingdienst verwacht dat het dit jaar meer worden.