VHMF

Informatief Online

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Nieuwsfeeds Nieuwsberichten Ministerie van Financiën
Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën
Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl

 • Kabinet kondigt compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers aan
  Er komt een gerichte compensatieregeling voor ondernemers die in de periode 2014-2016 gedupeerd zijn omdat zij een lening uit de bijstand als gift bij hun inkomen moesten tellen. Hierdoor kregen zij te maken met terugvorderingen van toeslagen. Voor de regeling is 17 miljoen euro gereserveerd.  Dit kondigt staatssecretaris Snel van Financiën vrijdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. 

 • Geen naheffing bij verhoging btw-tarief
  Het kabinet wil ondernemers niet belasten met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent. Daarom zal de Belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden.   Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën in een debat met de Tweede Kamer aangekondigd.

 • Staatssecretaris Snel zet zich in voor btw-koepelvrijstelling
  Een eerder aangekondigde inperking van de zogenaamde koepelvrijstelling, waarmee bedrijven en decentrale overheden in een samenwerkingsverband diensten aan hun leden kunnen vrijstellen van btw, wordt opgeschort. De inperking was door het vorige kabinet aangekondigd per 1 januari 2019, als direct gevolg van arresten van het Europese Hof.

 • Samenwerking Nederland en Duitsland van belang voor toekomst van Europa
  Nederland en Duitsland kunnen elkaar op veel punten vinden, zeker als het gaat om het belang van veerkrachtige economieën, gezonde banken en de toekomst van de eurozone. Samenwerking Nederland en Duitsland is van belang voor de toekomst van Europa.

 • Bezwaar maken tegen box 3-heffing 2017
  Belastingplichtigen die het oneens zijn met de berekening van de inkomstenbelasting over het rendement op hun vermogen – de zogenoemde box 3-heffing – voor het belastingjaar 2017, moeten vanaf dit jaar altijd individueel en tijdig bezwaar maken tegen hun aanslag inkomstenbelasting. Zij vallen voor het jaar 2017 namelijk niet automatisch onder een collectief bezwaar tegen de heffing op vermogen, de zogenoemde procedure massaal bezwaar over de box 3-heffing.