Symposium 2014

symposium2014

SYMPOSIUM VHMF

Legitimiteit in de fiscaliteit

Van tollenaar naar allround professional, droom of werkelijkheid

10 APRIL 2014 - 13u00 - PROGRESSZAAL JAARBEURS UTRECHTHet jaarlijkse symposium van de VHMF vindt plaats op donderdag 10 april 2014 in de Progresszaal van de Jaarbeurs te Utrecht.

Het thema van het symposium:

Legitimiteit in de fiscaliteit

Van tollenaar naar allround professional, droom of werkelijkheid


Het is de VHMF een eer om voor dit symposium met collega mr. dr. Albert van Steenbergen samen te werken en daarbij de lijn van zijn proefschrift “Legitimiteit van de fiscale rechtshandhaving” te volgen. We starten met de spagaat tussen praktijk en beleid waarin menig vakman/vakvrouw zich dagelijks bevindt. Perfectie is namelijk niet haalbaar in de (massale) fiscale rechtshandhaving. We moeten streven naar een optimum, maar hoe doe je dat…..?

De directeur-generaal van de Belastingdienst drs. Peter Veld zal het symposium openen en kort op deze uitermate boeiende vraag reflecteren.

Drs. Paul Snijders, collega en deskundige op het gebied van fiscale constructies, gaat tijdens deze middag met u op interactieve wijze op zoek naar voorbeelden, kaders en mogelijkheden. Is de ontwikkeling van tollenaar naar allround professional een irreële droom, nog te realiseren of reeds werkelijkheid?

Om u te helpen meer inzicht te krijgen volgen daarna een juridisch betoog door prof. mr. dr. Hans Gribnau, hoogleraar Methodologie van het Belastingrecht, en een sociaalwetenschappelijk betoog door prof. dr. Kees van den Bos, hoogleraar Sociale psychologie, over de diverse nuances van legitimiteit in de fiscaliteit. Hierbij zullen zoveel mogelijk overeenkomsten en verschillen worden uitgediept. Het geheel wordt interactief met de zaal gedeeld en ondersteund door filmbeelden vanen over vakmannen en vakvrouwen binnen de Belastingdienst.

We sluiten het symposium af met een gezamenlijke slotbeschouwing door de sprekers (inclusief Albert van Steenbergen). Daarna krijgt u zelf tijdens de borrel alle gelegenheid om uitgebreid op dit inmiddels 14e VHMF symposium te reflecteren.

Wij wensen u een boeiend symposium!

De symposiumcommissie VHMF