Nieuwsbrief 20200511

 

 

VERENIGING VAN HOGERE AMBTENAREN BIJ HET MINISTERIE VAN FINANCIEN

 

           

 

 

Geachte leden,

Een korte nieuwsbrief deze keer, met aandacht voor de ALV en het symposium, rechtspositie, een enquête en het 150-jarig bestaan van onze vereniging.

Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrieven hebben we inmiddels 30 leden blij kunnen maken met een boek. Gefeliciteerd!

Overigens vindt u deze en voorgaande nieuwsbrieven binnenkort op onze site

ALV en Symposium, save the date: 27 oktober 2020
Zoals u in Informatief nr. 95 hebt kunnen lezen koersen we voor de jaarvergadering op 27 oktober 2020. Het is nog steeds de bedoeling om de ALV en ons symposium te combineren in de Jaarbeurs. Toch houdt op dit punt de COVID 19-crisis het bestuur bezig. Mogen we straks een vergadering met meer dan honderd personen beleggen? En als dat mag, moet je dat dan willen? Dit soort overwegingen geldt natuurlijk ook voor bijeenkomsten van de afdelingen en een seniorendag. Het bestuur houdt de ontwikkelingen in de gaten. Als er nieuws is houden we u op de hoogte.

Rechtspositionele gevolgen COVID 19
Ook in het Departementaal Georganiseerd overleg (DGO) wordt gesproken over de rechtspositionele gevolgen van COVID 19. Zo blijft de vaste reiskostenvergoeding worden uitbetaald, maar maakt onze werkgever nog geen gebruik van de mogelijkheid die in de CAO is opgenomen om een thuiswerkvergoeding te geven. Ook zijn er nog geen mogelijkheden voor medewerkers om hun IKB-tegoed in te zetten voor een ARBO-conforme werkkamer – daar heeft de werkgever ook een verantwoordelijkheid.

Enquête CMHF
De CMHF heeft een enquête uitgeschreven over hoe onze actieve leden in hun werk zitten en over hoe ze aankijken tegen de rol van de overheid. Het invullen van deze enquête kost u 10-15 minuten. De enquête vindt u hier: https://nl.surveymonkey.com/r/CMHF-2020.

2023: de VHMF bestaat 150 jaar!
In één van onze vorige nieuwsbrieven heeft het bestuur vooruitgekeken naar het 150-jarig bestaan van de vereniging en gemeld te overwegen een jubileumcommissie in te stellen. Een aantal mensen heeft zich reeds gemeld met ideeën of heeft zich aangemeld voor deze commissie. Mocht u dat ook ideeën hebben, dan kunt u dat mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eind mei zou dan een eerste (virtuele) brainstorm bijeenkomst kunnen plaatsvinden.

Het bestuur van de VHMF wenst u een goede gezondheid toe.

Paul Soomers

Secretaris VHMF