Nieuwsbrief 20200423

 

VERENIGING VAN HOGERE AMBTENAREN BIJ HET MINISTERIE VAN FINANCIEN

 

 

 

 

Geachte leden,

 

Vreemd. Vandaag is het 23 april en hadden we de jaarvergadering en het symposium zullen hebben, de jaarlijkse hoogtepunten van de vereniging. De symposiumcommissie krijgt nog niet de eer van haar werk; de voorzitter spaart de meer algemene punten voor de Jaarrede nog even op. Toch even een moment om bij stil te staan. En iets van de VHMF te laten horen.

Zoals u in de Informatief hebt kunnen lezen koersen we nu als nieuwe datum op 27 oktober. We zijn vol goede moed om u dan een volledig programma te kunnen voorschotelen!

In onze vorige nieuwsbrief ging het over rechtsstatelijkheid. Deze keer besteden we aandacht aan het vak, via het Liber Amoricum dat is verschenen naar aanleiding van de pensionering van Arie van Eijsden, het geweten van de Invordering, na 53 jaar bij de Dienst en het Ministerie. Het bestuur van de VHMF kent Arie als lid en als aanspreekpunt voor invorderingszaken. Door de corona-crises verliep zijn pensionering in stilte, maar gelukkig werden wij gewezen op het Liber Amoricum met de titel ‘Voor het recht van de schatkist, Arie van Eijsden, een halve eeuw belastinginning in Nederland’ dat is verschenen bij Kluwer[1]

Het leek het bestuur goed om, ter ere van Arie, ook van dit boek 15 exemplaren te verloten onder de leden, die zich voor 30 april, 0.00h per mail melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (o.v.v. uw naam en adresgegevens)

Het bestuur van de VHMF wenst u een goede meivakantie. Blijf gezond!

 

Paul Soomers

Secretaris VHMF

 

PS De laatste nieuwsbrief van de Samenwerkende Centrales Overheidspersoneel (SCO) in het Departementaal Georganiseerd Overleg (DGO) Financiën vindt u hier [Klik hier]. Als u zich inschrijft dan ontvangt u de nieuwsbrief automatisch zodra hij uitkomt [Klik hier].

[1]mr. Arjo van Eijsden jr, Voor het recht van de schatkist. Arie van Eijsden, een halve eeuw belastinginning in Nederland kost 29,95 euro en is te bestellen bij Wolters Kluwer [klik hier].