Nieuwsbrief 20190409

 

 

VERENIGING VAN HOGERE AMBTENAREN BIJ HET MINISTERIE VAN FINANCIEN

 

           

 

Geachte leden,

 

Graag wil het bestuur u een voorstel voorleggen voor een nieuw statuut en huishoudelijk reglement. Het is goed om als vereniging regelmatig je statuten op actualiteit te beoordelen, en de laatste keer was in 2009.

Statuten zijn, samen met het huishoudelijk reglement, de basis van elke vereniging en dus ook de basis van onze vereniging. De vereniging zijn wij, de leden samen. Daarom is het goed om u duidelijk te maken wat er veranderd is en toe te lichten waarom het bestuur deze wijzigingen belangrijk vindt.

Mocht u vragen en opmerkingen hebben, dan kunt u deze alvast met het bestuur delen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur stelt voor om de nieuwe statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement bij de eerstvolgende ALV op 23 april 2019 goed te keuren.

Een paar aanvullende opmerkingen willen wij maken. Volgens de huidige statuten is een 2/3e meerderheid in de ALV vereist voor een wijziging van de statuten; de ingangsdatum is na passeren bij de notaris. Het huishoudelijk reglement geeft aan dat voor een wijziging een besluit van de ALV vereist is, waarin een ingangsdatum wordt genoemd.

Klik hier voor "VHMF Statuten en huishoudelijk reglement 2019".

Klik hier voor de wijzigingen en de toelichting daarop van het bestuur.

 

Het Bestuur van de VHMF

Paul Soomers

Secretaris VHMF