Nieuwsbrief 20210519

Geachte leden,

In deze nieuwsbrief:

  • Aangifte tegen collega’s
  • Wat moet er gebeuren voor een betere Belastingdienst
  • 2023: de VHMF bestaat 150 jaar!
  • Webinar 10 juni 2021 Webinar “Op weg naar ‘de beste Belastingdienst voor Nederland’, Terug naar de essentie: Professioneel & Dienstverlenend”

Ook treft u de vacature voor een bestuurslid en de aankondiging van de nieuwe Informatief aan. Daarnaast nog een oproep in het kader van ons 150-jarig bestaan.

Aangifte tegen collega’s?

De “aangifte tegen de Belastingdienst” blijft een open wond. Dat merkt het bestuur ook aan de reacties op het bericht dat tegen collega’s persoonlijk aangifte is gedaan wegens knevelarij. Het bestuur van de VHMF is blij met reactie van onze werkgever, die deze collega’s steunt - zie ook het bericht op de Beeldkrant van de wnd. Algemeen Directeur MKB. Juist voor dit soort situaties zijn door de vakbonden afspraken gemaakt over de steun die de werkgever, juist ook in praktische zin, zal geven. Uit een aantal reacties die het bestuur bereiken blijkt dat het de politieke leiding wordt aangerekend dat door de aangifte tegen de Belastingdienst de deur is opengezet voor dit soort drukmiddelen, waarmee ook in lopende procedures collega’s worden geconfronteerd. Het bestuur hoort ook dat dat een deel van onze leden zich nog steeds in de steek gelaten voelt door onze politieke leiding. Onze CMHF-vertegenwoordigers zijn regelmatig in gesprek met de leiding om hier begrip voor te krijgen.

Wat moet er gebeuren voor een betere Belastingdienst

Wat nodig is voor een betere Belastingdienst kan volgens het bestuur van de VHMF als volgt worden samengevat:

  1. Vertrouwen binnen de Belastingdienst geeft vertrouwen in de Belastingdienst;
  2. Geef de Belastingdienst de kans de burger te ontzorgen, door eenvoudiger wetgeving, die aansluit bij de verantwoordelijkheid die de burger aankan;
  3. De overheid is net zo transparant als hij van de burger verwacht en is gericht op de lange termijn.

Zie voor een meer uitgebreide toelichting op deze punten ons manifest op www.vhmf.nl.

2023: de VHMF bestaat 150 jaar!

In één van onze vorige nieuwsbrieven heeft het bestuur vooruitgekeken naar het 150-jarig bestaan van de vereniging en gemeld te overwegen een Lustrumcommissie in te stellen. Een aantal mensen heeft zich intussen aangemeld voor deze commissie. Zij zijn aan de slag gegaan en inmiddels heeft een eerste (virtuele) brainstormbijeenkomst plaatsgevonden. Maar ... mocht u ook nog ideeën voor het lustrum hebben, mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Webinar 10 juni 2021 “Op weg naar ‘de beste Belastingdienst voor Nederland’, Terug naar de essentie: Professioneel & Dienstverlenend”

Je kunt je – als lid – nu al inschrijven voor het 2e interactieve webinar van de VHMF. Directeur-generaal Peter Smink, kwartiermaker en plaatsvervangend directeur-generaal Jos de Blieck, directeur Klantinteractie & Services Esther de Leeuw en gerenommeerd fiscaal wetenschapper Richard Happé gaan online tijdens dit webinar graag met je in gesprek over hoe we samen de Belastingdienst kunnen verbeteren. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers.

Meld je nu al aan op de site van Webcast (klik hier). Je ontvangt na aanmelding een agenda-uitnodiging in je mail, met daarin de link naar het webinar en een wachtwoord.

Binnenkort in de brievenbus: de nieuwe Informatief

In Informatief nummer 98 kun je je alvast inlezen op het webinar van 10 juni. Ook treft u het verslag aan van de “getrapte” ALV van januari.

Vacature bestuursleden

De VHMF is op zoek naar ondersteuning. Van bestuursleden, en in het bijzonder een penningmeester, maar wellicht ook op andere wijze. Wil je bijdragen aan de vereniging? Laat dan van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanwege de samenstelling van het bestuur, nodigen we vrouwelijke kandidaten van harte uit zich te melden, maar uiteraard is iedereen welkom.

Het Bestuur van de VHMF

Paul Soomers

Secretaris VHMF