Nieuwsbrief 20211231

Beste lid van de VHMF

De afgelopen weken is het bestuur van de VHMF regelmatig door leden aangesproken over de schadevergoedingsregeling in het kader van de Toeslagenaffaire. Hierover moet het bestuur het volgende van het hart.

Naar aanleiding van onder andere het nieuws over de compensatieregeling Toeslagen roept de VHMF de leiding van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane ook zelf meer aan herstel van vertrouwen in de Belastingdienst te werken. Door de Belastingdienst, Toeslagen en Douane zich afzonderlijk te laten profileren bijvoorbeeld: de Belastingdienst is niet gelijk aan de politiek en de door de Dienst uit te voeren regelgeving. Persberichten van de Belastingdienst moeten met name zien op uitvoering en onderscheiden zich dan ook van die van het Ministerie van Financiën dat een bredere invalshoek kent. En door de media meteen om rectificatie te vragen: niet alleen bij onjuiste berichtgeving, maar ook op die identificatie van de Belastingdienst met de uit te voeren regel.

En natuurlijk gaan het bestuur van de VHMF er vanaf nu vanuit dat de leiding zich achter de dienst en de medewerkers opstelt en dit soort berichten onmiddellijk scherp zal beantwoorden. (lees de gehele oproep hier)

Het bestuur van de VHMF wenst je een goed uiteinde en alvast een gelukkig 2022!