Nieuwsbrief 20220114

Beste lid van de VHMF

 

Het bestuur van de VHMF wenst je een goed en gezond 2022!! Graag zien we jullie weer in levenden lijve bij één van onze events. Voorlopig kan dat nog niet, maar we zien er naar uit!

 

Facturen 2022

Een goed voornemen van het bestuur is om je zo snel mogelijk te voorzien van een factuur voor de contributie over 2022. Mocht je via inhouding betalen (graag!!) dan kun je deze gebruiken als bewijs bij het vragen van een vergoeding voor de contributie onder IKB (zie handleiding ). Betaal je niet via inhouding, omdat je bijvoorbeeld postactief bent, dan kun je op eenvoudige wijze de factuur betalen via iDeal. Kijk dan ook nog even of nog een eerdere contributie per ongeluk onbetaald is gebleven.

We werken er hard aan om je nog deze maand van een factuur te kunnen voorzien.

 

Save the date CMHF webinar "BIJZONDER NORMAAL - De ambtelijke eed als anker voor goed ambtelijk vakmanschap en goed werkgeverschap"

Sinds de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) vorig jaar wordt de rechtsverhouding van de ambtenaar bij de overheid beheerst door het civiele arbeidsrecht. Deze “normalisering” vindt zijn grenzen in het bijzondere karakter van het werk van de ambtenaar. Dat bijzondere karakter wordt onder andere uitgedrukt in de ambtseed die iedere ambtenaar bij zijn aanstelling dient af te leggen. Wat betekent de WNRA voor de ambtelijk eed? Hoe kijken ambtenaren zelf naar de eed? En wat vraagt de eed van overheidswerkgevers?

Deze vragen staan centraal in het webinar dat de sector Rijk van de CMHF en Stichting Beroepseer op 24 januari 2022 organiseren van 15.30 tot 17.00 uur (inloop 15.15 uur). In dit interactieve webinar verzorgt Jacques Dijkgraaf een inleiding over de verschillende aspecten van de ambtseed en wisselt hij graag met jou van gedachten over de ambtelijke eed als anker voor goed ambtelijk vakmanschap en goed werkgeverschap. Jacques Dijkgraaf is sinds 2001 werkzaam als advocaat op het gebied van het arbeidsrecht en het onderwijsrecht. Daarvoor was hij werkzaam voor de sector Rijk van de CMHF. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren (Rijk, provincie, waterschappen, gemeenten), bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

 

Vraag aan leden

In het kader van een onderzoek naar de gang van zaken van het gebruik van een door de werkgever verstrekte auto (niet dienstauto) vragen wij leden die daar een mening/ervaring over hebben zich bij ons te melden.

 

Vacature bestuursleden

De VHMF is op zoek naar ondersteuning. Van bestuursleden, en in het bijzonder een penningmeester, maar wellicht ook op andere wijze. Wil je bijdragen aan de vereniging? Laat dan van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanwege de samenstelling van het bestuur, nodigen we vrouwelijke kandidaten van harte uit zich te melden, maar uiteraard is iedereen welkom.

 

Het bestuur van de VHMF

Paul Soomers

Secretaris VHMF