Nieuwsbrief 20230215

In deze korte nieuwsbrief een paar aantal tussenstanden en een vraag om ondersteuning van een lid.

Beroepseer
Het bestuur is druk bezig met de publicatie naar aanleiding van de Goed Werk Plaatsen die de stichting Beroepseer in opdracht van de VHMF heeft gehouden. Dit is bijna afgerond en hierover hoor je binnenkort dus meer.

Hulp bij scriptie ‘Incidenteel hoger beroep in het algemeen bestuursrecht’.
Dat is het onderwerp van de masterscriptie van ons lid Petra van der Male en met de afronding van die scriptie hoop ze dit jaar af te studeren aan de Open Universiteit. Het instellen van incidenteel hoger beroep in het algemeen bestuursrecht is op 1 juli 2013 in de Awb opgenomen. De Awb geeft geen definitie van het begrip ‘incidenteel hoger beroep’. Aan de hand van een beknopte analyse van relevante jurisprudentie onderzoekt ze welke criteria de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep toepassen, om een geschrift als incidenteel hoger beroep aan te merken in de zin van artikel 8:110, eerste lid Awb. Tevens gaat zij in haar scriptie in op de laagdrempeligheid van bestuursrechtelijke procedure in verhouding tot incidenteel appel. Op dit moment loopt ze wat vast op de afronding van mijn scriptie. Daarom wil ze via deze weg de hulp inroepen van een collega met wie ze van gedachten kan wisselen over bepaalde ideeën, die aanwijzingen kan geven, maar die ook met een ‘docentenblik’ haar scriptie kan beoordelen. Wie wil Petra helpen om haar scriptie tot een goed einde te brengen? Petra kun je bereiken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Haar scriptiebegeleider bij de Open Universiteit is prof. dr. R. Ortlep.

VHMF 150 jaar
In het kader van ons 150-jarig bestaan dit jaar is inmiddels een redactie samengesteld voor een Liber Amicorum voor de VHMF. We hopen deze tijdens de feestelijke bijeenkomst op 2 oktober aan te kunnen bieden.

Informatief
De Informatief is, dankzij de inzet van de redactie en de symposiumcommissie, bijna af. Begin maart tref je hem op je deurmat aan.

ALV en Symposium
De ALV en het symposium worden gehouden op 18 april te Utrecht. Binnenkort kun je je aanmelden via https://vhmf.nl. Save the date!