Nieuwsbrief 20230723

Beste leden,

In deze nieuwsbrief hebben we het nogmaals over over schijnzelfstandigheid. besteden we aandacht aan een brief over de medewerkers van het CAF-team en lopen we vooruit op de viering van het 150-jarig bestaan van de vereniging.

Schijnzelfstandigheid, deel 2
In onze vorige nieuwsbrief [link] heb je het standpunt van het bestuur van de VHMF kunnen lezen over schijnzelfstandigheid bij het Ministerie van Financiën. Daarop hebben we veel instemmende reacties gehad van leden. Onze inbreng is inmiddels via onze vertegenwoordigers van de CHMF-Overheid besproken met SG Bas van den Dungen. Het verslag van die bespreking vind je hier: [link].

Het volgende citaat uit het verslag is daarbij van belang:
“De SG vindt dat de organisatie zelf het gesprek met de medewerkers hierover moet voeren. Daarom zou het goed zijn indien dit signaal door medewerkers ook aan de teamleiders wordt afgegeven in bijvoorbeeld het werkoverleg of als je in de eigen vaktechniek bespreekt wat het voor jouw werk betekent als je eigen organisatie zich niet aan de wet houdt. Daarnaast stellen de vakbonden een emailadres open voor het verzamelen van jullie ervaringen, over dat het Ministerie zich als werkgever en via de Belastingdienst zich als toezichthoudende organisatie zelf niet aan de wet houdt. Je kan je ervaring sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

CAF-team
Het bestuur van de VHMF verwijst graag naar de brief die onze collega’s van de NCF waarin het verhaal van de medewerkers van het CAF-team wordt gedaan. [link]. Het bestuur van de VHMF herkent zich hierin, mede op basis van de gesprekken die wij met onze leden hebben gevoerd. Voor een toekomst van de Belastingdienst is het nodig dat er zo spoedig mogelijk een punt gezet wordt. Waarbij alle medewerkers recht wordt gedaan. Daartoe roepen we de dienstleiding op.

Jubileum 150 jaar VHMF
In augustus hoor je meer over het Jubileumfeest op 2 oktober in Singer Laren. Houd je mailbox in de gaten. Ook in de Informatief die in eind augustus/begin september op de mat valt lees je hier meer over.

Vakantie
Inmiddels heeft ook de laatste regio officieel vakantie. Mocht je al onderweg zijn of nog gaan, dan wenst het bestuur van de VHMF je een goede vakantie!