Nieuwsbrief 20231110

Beste leden,

We gaan wat bijzonders doen. De VHMF is (ook) een vereniging waarbij het ledenaantal daalt. Gelukkig blijven we wel relatief op peil als je kijkt naar vergelijkbare beroepsverenigingen en komen er zeker nieuwe leden bij.

Maar ook de VHMF heeft meer nieuwe leden nodig; voor nieuwe ideeën en meningsvorming, voor het organiseren van leuke bijeenkomsten en al het andere wat bij ons past.

En om collega’s als lid te werven ben jij de beste ambassadeur!! Dus bij deze de oproep om aan de slag te gaan. En daarbij kun je jezelf een leuk kerstcadeautje geven, want voor elk nieuw lid dat jij aanbrengt, krijg jij een boekenbon ter waarde van € 25.

Voor de nieuwe leden hebben wij contributievrijstelling tot 1 juli 2024 in de aanbieding. Dus inclusief toegang tot ons symposium, de Informatief en alvast stemrecht over de volgende CAO.

De actie loopt tot 1 januari 2024, dus aarzel niet en kom in beweging!

Verder in deze nieuwsbrief vast de datum van de ALV, aandacht voor het Liber Amicorum “Richtige Heffing”, voor de UFE, het Nationaal Ambtenarencongres en een tweetal afdelingsvergaderingen.

Datum volgende ALV en symposium is 18 april 2024 – Save the date
Mocht je ver vooruit plannen, of verantwoordelijk zijn voor de planning van anderen, blokkeer deze datum dan alvast in je agenda.

Liber Amicorum “Richtige heffing” gratis te bestellen – eerste verzending vertraagd
Voor de leden die de jubileumdag op 2 oktober mee konden vieren lag er een exemplaar klaar van het Liber Amicorum. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn is het boek gratis te downloaden van onze site [Klik hier] en eveneens gratis te bestellen via [Klik hier]. Via een bericht op Belastingdienst.Vandaag van 9 november heeft de VHMF het Liber Amicorum tevens ter beschikking gesteld van alle collega’s. maak ze erop attent!

Eerder deze week bleek wel dat door een fout bij onze verzender een groot deel van de bestellingen nog niet is verzonden. Dat zal morgen alsnog gebeuren. Mocht je inmiddels nog een keer het bestelproces hebben doorlopen, dan krijg je waarschijnlijk meerdere exemplaren. Dat is niet erg; zorg dat zo'n extra boek goed terecht komt! Mocht een bestelling op 15 november nog niet door jou zijn ontvangen, laat het dat alsjeblieft weten.

Beter nieuws is dat het Liber Amicorum zijn eerste vermelding in de vakliteratuur heeft gehaald, in een noot onder NJB 2023/2441, een bijdrage van Rens Pieterse, “Kroniek van het belastingrecht”, waarin hij verwijst naar de bijdrage van Peter Kavelaars aan de bundel.

De VHMF en de UFE
In de nieuwsbrief van 7 januari hebben we aandacht besteed aan de UFE, waarbij de VHMF al vele jaren is aangesloten. De UFE, de Union of Finance Personnel in Europe. De UFE is een Europese koepel waarvan vakverenigingen en/of vakbonden lid zijn die zich richten op belastingdienst- en douanemedewerkers. Die verenigingen komen uit de lidstaten van de EU en enkele geassocieerde landen.

De UFE bestaat al 60 jaar en vertegenwoordigt ongeveer 400.000 medewerkers binnen de administraties. Zij vertegenwoordigt onze belangen op Europees niveau. Speerpunten zijn goede beloning en werkomstandigheden, goede en adequate opleiding van medewerkers, uitwisseling van kennis en billijkheid in belastingwetgeving en goede uitvoering van douanewetgeving. Zij praat daarover met Europese instellingen zoals het Europees Parlement en de Europese Commissie.

Sinds september 2022 is ons bestuurslid Rob Roodenrijs Vice-President van de UFE en neemt deel aan de Presidium-vergaderingen. Ook op Europees niveau praten we als VHMF dus mee.

De UFE organiseert regelmatig on-line webinars die iedereen kan bijwonen. Een aantal weken geleden is er nog een webinar geweest over e-Invoicing en de impact op belastingheffing. Wil je dit webinar nog bekijken, dat kan via Youtube.

Heb je interesse om over Europese belasting- of douanezaken mee te praten? Stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Nationaal Ambtenarencongres 14 maart 2024 - Save-the-date
Zet het alvast in je agenda: het eerste Nationaal Ambtenarencongres 2024 op 14 maart. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein is het thema van die dag: Ruimte voor jou en je vak - Nú aan de slag met sociale veiligheid!

Het Nationaal Ambtenarencongres is mede tot stand gekomen door het A+O fonds Rijk.

Wil je meer weten over CMHF Overheid of het Nationaal Ambtenarencongres?  Volg CMHF Overheid dan op LinkedIn.