Nieuwsbrief 20231114

Beste leden,

Alweer weer een nieuwsbrief? Klopt. Deze bevat een aantal oproepen, waarvan één met wat haast. Daarom heeft het bestuur besloten deze nieuwsbrief toch op dit moment, snel na de vorige, te versturen.

Beleidsadviezen op belastinggebied: wie schrijft mee?
Het bestuur van de VHMF heeft een verzoek van het WFR ontvangen om een bijdrage te schrijven waarin de belangrijkste beleidsadviezen (maximaal vijf) op belastinggebied voor het nieuwe kabinet van de voor de fiscaliteit worden beschreven, uiteraard met een onderbouwing van deze adviezen. Het stuk mag maximaal 3.000 woorden beslaan en dient medio december te worden ingediend.

De VHMF is, sinds 1873, “Van het vak”. We zouden zo’n bijdrage graag verzorgen. Onder onze leden bevinden zich naar onze overtuiging velen die hier met verstand iets over zouden kunnen en willen zeggen. Wil je mee schrijven met het stuk, ideeën aanleveren of het stuk redigeren of tegenlezen, meld je dan vóór vrijdag 17 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op basis van deze aanmeldingen besluiten we dan of we de vraag om een bijdrage positief beantwoorden.

Leerlijn 'Aan de slag met collega's', A+O Fonds Rijk
Via de CMHF-Overheid ontvingen we de volgende oproep.
Werken voor het Rijk, dat doe je niet alleen! Samen met zo'n 140.000 collega's werk jij aan een beter Nederland. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe werk jij het best samen met je collega's? Vanaf vandaag volg jij daarvoor gratis de nieuwe leerlijn ‘Aan de slag met collega's' op Werken aan jouw toekomst: online! De nieuwe leerlijn van het A+O fonds Rijk bestaat uit 9 modules waarmee jij o.a. leert om beter samen te werken, feedback te geven en effectief te communiceren.
Zie voor meer informatie de website van Werken aan jouw toekomst.

Het nationaal ambtenarencongres
Via CMHF-Overheid ontvingen we ook een “save the date” voor het symposium “nationaal ambtenarencongres” op 14 maart 2024 in Nieuwegein. Hou https://cmhf-overheid.nl/save-the-date-nationaal-ambtenarencongres/ in de gaten.

Input voor de CAO
De CAO is van iedereen. De onderhandelingen voor een nieuwe CAO gaan volgend jaar van start. Heb je ideeën over wat daarin zou moeten worden opgenomen? Wat belangrijk en minder belangrijk is? De CMHF-Overheid vraagt om input voor de onderhandelingen. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.