Nieuwsbrief 20240308

Beste leden,

CAO-ontwikkelingen
In de laatste Informatief heeft onze vice-voorzitter Dennis Baegen je bijgepraat over CMHF Overheid. Van onze vertegenwoordigers bij CMHF Overheid kregen we het verzoek om bijgaande oproep aan de regering naar onze leden door te sturen. Dat doen we graag.

 

Kabinet, schiet eens op!

Vorige maand hebben we de werkgever Rijk ervan weten te overtuigen dat er snel een loonsverhoging voor rijksambtenaren nodig is. Voordat zij echter kan beginnen met de cao-onderhandelingen, moet het kabinet daarmee instemmen en mandaat geven.

Wij, de onderhandelaars van FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF Overheid, hebben alvast met jullie werkgever om de tafel gezeten om de cao-onderhandelingen voor te bereiden.

Deze gesprekken verliepen goed en we gingen ervan uit dat de werkgever Rijk op vrijdag 1 maart van het kabinet de instemming zou krijgen om de formele onderhandelingen te starten.

Helaas is dat anders gelopen. Het kabinet heeft het besluit over de instemming eerst uitgesteld tot vrijdag 8 maart. Maar deze week kregen we te horen dat dit nóg een week wordt uitgesteld, tot 15 maart.

Het kabinet haalt dus de vaart er uit. Waar het kabinet al eind 2023 voor de politiemedewerkers een loonsverhoging mogelijk maakte, kunnen ze dat nog steeds niet voor de rijksambtenaren. Zijn de boodschappen voor een rijksambtenaar misschien goedkoper dan voor de politiemedewerker?

Zowel de werkgever als de bonden zijn ervan overtuigd dat we snel tot een resultaat kunnen komen, maar jullie werkgever moet dus nog even wachten op het kabinet.

Ondanks deze hobbels willen wij de kans niet laten liggen om nog in maart tot een resultaat te komen dat we kunnen voorleggen aan onze leden. We hebben met de werkgever afgesproken dat we vanaf 19 maart onze agenda’s leegvegen voor de cao-onderhandelingen. Dan moet het nog kunnen lukken om in maart tot een resultaat te komen. Nu afwachten of het kabinet de werkgever hiervoor het groene licht geeft.

Yntse Koenen en David Schreuders FNV Overheid
Marianne Wendt, Peter Wulms en Thijs Koelen AC Rijksvakbonden
Bart Schnoor en Roel van Riezen CNV Overheid
Jan Hut en Dennis Baegen CMHF Overheid

7 maart 2024

ALV en symposium
Op DONDERDAG 18 april 2024 is onze algemene ledenvergadering met aansluitend een interessant symposium. Lees alles hierover in Informatief 105 die binnenkort bij jou op de mat valt. Vergeet niet om je tijdig aan te melden via https://vhmf.belastingdienst-events.nl/ VOL is VOL

Namens het bestuur van de VHMF

Paul Soomers
secretaris