Programma Symposium 2009 VHMF

SYMPOSIUM

EEN PROACTIEVE BELASTINGDIENST

IRENEZAAL JAARBEURS UTRECHT
WOENSDAG 8 APRIL 2009

 Â
PROGRAMMA SYMPOSIUM VHMF

13.30 Aanvang van het symposium

Opening door de voorzitter van de VHMF, drs. H.A.A.M. Rutten.

Eerste beschouwingen door de dagvoorzitter

Mevrouw drs. J.H. Helder, lid van het Managementteam Belastingdienst Utrecht-Gooi.

Inleidingen en gedachtengoed

Drs. A. van der Meer, lid van het Managementteam Belastingdienst.

Drs. F.J. van IJzerloo, Adviseur en onderzoeker bij Zenc en lid van de Kafkabrigade.

Prof. Dr. H. Aardema, Bijzonder hoogleraar Publiek Management aan de Open Universiteit Nederland en organisatieadviseur bij BMC.

Discussie

Onder leiding van de dagvoorzitter wordt met de aanwezigen gediscussieerd over het symposiumonderwerp: "Een proactieve Belastingdienst en onze rol in de Markt".

16.45 Afsluiting en aansluitend borrel

 

SYMPOSIUM VHMF

Het jaarlijkse symposium van de VHMF vindt plaats op woensdag 8 april 2009 in de Irenezaal van de Jaarbeurs te Utrecht.

Het thema van het symposium:
'Een proactieve Belastingdienst'
en zal zich met name richten op:
'Onze rol in de markt'.

Een proactieve Belastingdienst kan ook worden gekarakteriseerd als
'Schaken in de toekomst'

De spekers zullen het symposiumthema benaderen vanuit hun eigen specifieke vakgebied. Richtinggevende begrippen daarbij zijn: maatschappij en bureaucratie, actualiteit en control.

Albert van der Meer zal de rol van de veranderende overheid / Belastingdienst belichten vanuit het kader geschetst door de WRR. Hierbij gaat het om de vraag in hoeverre professionaliteit , beroepstrots, kwaliteit en proactiviteit samengaan.

Frank van IJzerloo zal de rol van de veranderende overheid / Belastingdienst belichten vanuit een maatschappelijk-politiek perspectief. Hierbij staat de vraag centraal of wij onderkennen wat de overheid / Belastingdienst bij de burger aanricht? Hebben we wel het juistebeeld en voldoende kennis van alle belangen om proactief te kunnen werken?

Harrie Aardema zal de rol van de veranderende overheid / Belastingdienst belichten vanuit het perspectief "understanding the business". Hierbij staat de vraag centraal of de Belastingdienst in staat zal zijn de markt van de klant te begrijpen en dan "in control" te komen.

Na de inleidingen kunnen de deelnemers aan het symposium onder leiding van de dagvoorzitter Janet Helder in een plenaire discussie hun eigen gedachtengoed over 'Een proactieve Belastingdienst' uiteenzetten.

Aanmelding voor leden van de VHMF en medewerkers van de Belastingdienst kan door gebruik maken van het aanmeldingsformulier op de website.