Nieuwsbrief 20220422

VHMF - ALV en symposium

Eergisteren, 21 april 2022, vonden de Algemene Ledenvergadering en ons symposium plaats.

Het symposium, onder de titel “Data: Goed of Fout”, leerde de aanwezigen veel over een kant van de Belastingdienst en de Douane die niet tot het dagelijks werk van de meeste leden behoort. Alle dank aan dagvoorziter Hans Gribnau, de sprekers en de symposiumcommissie!

Het symposium werd afgesloten met een bijdrage van onze SG, Bas van den Dungen, die zijn opvattingen over AI en data weergaf en die op open wijze met de zaal de positie van het Ministerie van Financiën besprak.

De door onze voorzitter Jurjen Glazenburg uitgesproken Jaarrede treft u hierbij aan.(Klik hier voor de jaarrede)

Drie bonden-brief over BOOS

Op 22 februari hebben onze CMHF vertegenwoordigers een brief gezonden aan de Minister naar aanleiding van de oproep van BOOS om met namen van individuele ambtenaren te komen die schuldig zouden zijn aan de toeslagenaffaire. Wij hebben daarin onze ongerustheid uitgesproken en de Minister aangesproken op onder andere haar ministeriële verantwoordelijkheid. Wij willen dat de dienstleiding voor jullie gaat staan! Naar aanleiding van deze brief hebben wij op 9 maart een gesprek met de SG Bas van den Dungen gevoerd. Dit was een goed gesprek waarin we samen concludeerden dat meer mogelijk is en meer gedaan moet worden. Gedateerd 14 april hebben wij ook nog een schriftelijke reactie gekregen, die jullie als bijlage aantreffen. Het is een goede samenvatting van het gesprek, en verwijst naar een eerste actie van staatssecretaris Van Rij. Hiermee is het vraagstuk wat ons betreft niet afgerond. Het is daarom goed om te weten dat er voor 16 mei een gesprek met de Minister en staatssecretarissen gepland staat, zodat we verder in gesprek kunnen blijven over wat er nu concreet nog meer kan gebeuren. Want wat er in de afgelopen jaren is gebeurd, kan niet binnen een korte periode worden hersteld. Daar moet regelmatig en voor een langere periode veel aandacht voor blijven. Het is goed om te zien dat we als vakbonden hierover op indringende wijze met de ambtelijke en politieke leiding in gesprek kunnen zijn. We houden jullie op de hoogte.

Klik hier voor de brief